روزه در قرآن
⁉️متن شبهه????
در کدام سوره قرآن آیهای مربوط به مجازات روزهخواری در ملاء عام آمده؟
✅ پاسخ شبهه ????
مستقیما آیهای درباره روزهخواری نداریم
ولی چون سرپیچی از دستورات خداوند است گناه است
روزهداری در ماه مبارک رمضان یک واجب دینی است و هر فرد مسلمانی با توجه به تحقق شرایط باید روزه نگه دارد. اما اگر به هر دلیلی روزهخواری برای شخص جایز یا حتی واجب شد، نمیتواند اظهار روزهخواری کرده و در مجامع عمومی اقدام به روزهخواری کند؛ زیرا نوعی حرمتشکنی نسبت به ماه مبارک رمضان است و حرام است.
اصولا در هر جامعهای اموری به عنوان هنجارها مطرح است که باید از سوی همگان مراعات شود. حتی در کشورهای غربی نیز مراقبت و مواظبت بر هنجارها تاکید شده و هنجارشکنان مواخذه و مجازات میشوند. در برخی از مجامع بشری کشیدن سیگار در اماکن عمومی یک نابهنجاری تلقی میشود و مجازات قانونی به همراه دارد. همانطوری که عبور از چراغ قرمز و خط عابر پیاده بدون مراعات شرایط قانونی، مجازات دارد، شکستن حرمت ماه مبارک رمضان و اظهار روزهخواری علنی نیز به عنوان هنجارشکنی جرم بوده و مجازات قانونی به همراه دارد.
از نظر آموزههای قرآن و اسلام، ارتکاب گناه یک جرم و اظهار آن به شکلی که موجب اشاعه ناهنجاری و گناه شود، جرمی دیگر است.
کسی که روزهخواری علنی میکند هر چند که مجوز شرعی داشته باشد، جواز شرعی برای اظهار آن ندارد. پس کسی که روزهخواری علنی را بدون مجوز شرعی آن انجام میدهد دو گناه میکند:
۱. گناه روزهخواری بدون مجوز؛
۲. گناه اظهار روزهخواری.
خداوند در قرآن، گناه را بد میداند ولی اظهار و اشاعه گناه را بدتر میشمارد: كسانى كه دوست دارند كه زشتكارى در ميان آنان كه ايمان آوردهاند، شيوع پيدا كند، براى آنان در دنيا و آخرت عذابى پر درد خواهد بود، و خداست كه مىداند و شما نمىدانيد.(نور، آیه ۱۹)