بوسیدن ولمس ضریح در شرایط کنونی
☘بوسیدن و لمس ضریح مطهر در شرائط فعلی!
? برخی تصور می کنند منع مردم از دست کشیدن و بوسیدن ضریحی که بارها برای شفای امراض جسمی و روحی آن را بوسیده و لمس کرده ایم، ممکن است موجب تضعیف اعتقاد مردم شود.
? در حالی که آنچه از کتاب خدا و روایات به ذهن میرسد؛ اولا محترم شمردن بالاترین حجت خدا بر بشر یعنی عقل است.
☘بر اساس همین حکم، ائمه و انبیا وقتی بیمار می شدند به طبابت طبیب عمل می نمودند. لذا اقتضای قول و فعل معصوم در چنین مواردی اهتمام به تشخیص اطباء است، که آنان نیز در شرایط فعلی بوسیدن و لمس ضریح را موجب گسترش ویروس و خطرناک می دانند.
?ثانیا شفای یک بیمار معجزه است که گاه با حاصل شدن شرائطی خاص رخ می دهد، اعجاز چنانچه از مفهومش پیداست خلاف اسباب ظاهری است و برای همین، قاعده نیست.
?لذا این امر منافاتی با ملاحظه و در نظر گرفتن اسباب ظاهری ندارد، که اسباب نیز قوانین الهی است که خدا حسب حکمت بر نظام عالم حاکم نموده، مثل سبب بودن لمس جای آلوده ولو ضریح مطهر باشد برای انتقال بیماری.
☘ نتیجه آنکه هیچ دلیلی وجود ندارد که به استناد آن، ضریح مطهر الوده به ویروس و سبب انتقال آن نشود، که البته ابن امر از طریق پزشکی نیز قابل تجربه و اثبات است.
?لذا همانگونه که از نجس نمودن ضریح مطهر نظیر خون و… جلوگیری می شود، بجاست از الودگی احتمالی آن به منشاء امراض مهلکی همچون ویروس کرونا هم جلوگیری شود و برای آنکه این منع از لمس ضریح، موجب کاستن اعتقاد زائرین نشود، تنها کافیست مسئله فطری فوق که مورد اذعان عقل است، برای مردم توضیح داده شود.
☘"حفظ نفس و جان از مهمترین امور در شرع مقدس است و دفع ضرر احتمالی در چنین شرایطی واجب “
☘